Bettine Flammkuchen-37
#bettinerecepten

Vegetarische Flammkuchen met pompoen, peren en geitenkaas

Heb jij al eens Flammkuchen gemaakt en gegeten? Het heeft een superdun deeg en wordt meestal belegd met zure room en spek. Wij hebben de traditionele manier veranderd door onze Flammkuchen te toppen met in plakjes gesneden pompoen, peren, ui en Bettine gerijpte geitenkaas. Voeg gewoon wat veldsla toe als hij uit de oven komt en smullen maar!⁠

Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 2 personen
100 g (Hokkaido) pompoen
1 kleine ui of 2 sjalotten
1/2 peer
1 rol Flammkuchen deeg
1 el haveryoghurt of zure room
1 rolletje Bettine gerijpte geitenkaas 200g
2 el extra olijfolie
1 teentje knoflook
1 tl gedroogde tijm (of 2 stengels)
1 snuifje snuifje zeezout
1 el sesamzaad
50 g veldsla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C boven/onderwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de hokkaido, verwijder de zaadjes en snijd in dunne plakjes. Mocht je een gewone pompoen hebben, verwijder dan de schil, de zaadjes en snijd dan in dunne plakjes. 
  3. Breng in een pan genoeg water aan de kook, zodat de pompoen erin kan drijven. Voeg nu de pompoen toe en laat 5 minuten koken. Haal de pompoen voorzichtig uit de pan.
  4. Verwijder het vel van de uien en de knoflook. Snijd de uien in plakjes van 0,5 cm dik. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne plakjes van 0,3 cm.
  5. Leg het Flammkuchen deeg op de bakplaat en besmeer het met yoghurt of zure room. Verdeel nu de pompoenpartjes over de Flammkuchen, gevolgd door de peer en de ui. Snijd de kaas in plakjes van 0,5 cm en verdeel over de Flammkuchen.
  6. Doe de olijfolie in een kleine kom. Pers de knoflook erboven uit en voeg de tijm toe. Meng alles goed door elkaar en druppel gelijkmatig over de Flammkuchen, houdt een beetje olijfolie achter.
  7. Vouw de randen van de Flammkuchen voorzichtig dicht, bestrijk ze met de resterende olijfolie en bestrooi met sesamzaad. Plaats de bakplaat op de middelste plank in de oven en bak de Flammkuchen tot de kaas goudbruin is.

Terwijl de Flammkuchen in de oven bruin wordt, kun je eventueel de veldsla wassen en goed droogdeppen. Strooi, zodra de Flammkuchen uit de oven komt, de veldsla er naar wens overheen en serveer direct.

Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.