Geitenkaas honing parfait - 3840x2160px
#bettinerecepten

Geitenkaas-honing parfait

Een parfait met een twist! Een heerlijk dessert met rode kersen en Bettine geitenkaas om te dineren als toetje tijdens het Kerst diner.

Voorbereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
250 g diepvries kersen
3 el honing
150 ml muscat wijn
500 ml slagroom
1 blik gecondenseerde melk (+/- 390 g)
200 g Bettine geitenkaas honing (of naturel)
150 g lange vingers
cakeblik van 20 cm lang

Voorbereiding

    1. Doe de kersen met de honing en de wijn in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook, laat 5 minuten koken. Schep de kersen uit het vocht en laat zowel het kersensap als de kersen afkoelen. 
    2. Klop de slagroom met de gecondenseerde melk en de geitenkaas tot een lobbig, dik mengsel.
    3. Bekleed het cakeblik met plastic folie, zorg dat er een deel overhangt. Schep ¼ van het geitenkaas-mengsel erin, drenk 1/3e van de lange vingers in het kersensap en leg ze op de room, verdeel ¼ van de kersen erover. Herhaal dit twee maal en eindig met een laag van de geitenkaasroom. Vouw de folie over de parfait en laat minimaal 6 uur stevig worden in de vriezer, een hele nacht is beter, maar laat dan voor het serveren 20 minuten iets zachter worden in de koelkast.
    4. Neem de parfait vlak voor het serveren uit de vriezer en zet op een grote schaal. Warm de overgebleven kersen een beetje op met het sap en lepel over de parfait. Snijd aan tafel plakken van de parfait en serveer direct. Serveer met glaasjes muscat wijn.
Landscape background 3840x2160
Bettine Honing 125 gram
Bettine Honing 125g

Bettine geitenkaas met honing wordt gemaakt van 100% verse geitenmelk. De honing wordt door de geitenkaas heen gemengd, dit resulteert in een lekkere zoete smaak van de kaas. Proef de ambachtelijke smaak op een broodje, in de salade of gezellig bij de borrel. De Bettine geitenkaas met honing won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een gouden én zilveren award.