#bettinerecepten
Filo swirl met geitenkaas
Dit lekkere hapje past perfect bij een borrel, picknick of als bijgerechtje.
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
voor 4 personen9 | filodeeg vellen |
125 g | Bettine geitenkaas honing |
100 g | gehakte pistachenootjes |
0.5 el | rozenwater |
2 el | honing |
2 el | water |
100 g | gesmolten boter |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 175C.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Verkruimel de Bettine geitenkaas, meng met de gehakte pistache noten en rozenwater.
-
Leg het filodeeg op een bord of plank. Bewaar de de andere vellen onder een vochtige theedoek.
-
Besmeer wat vellen filodeeg met een dun laagje gesmolten boter.
-
Verdeel over de lengte van het filodeeg het geitenkaasmengsel.
-
Rol het filodeeg voorzichtig op en plaats het op de bakplaat.
-
Herhaal deze stappen met de rest van de vellen.
-
Bestrijk de rolletjes met de overgebleven boter en bak het in de oven 20 minuten goudbruin.
-
Meng water en honing in een kommetje en drizzle het over de filo swirls na het bakken.