Winterse geitenkaassalade met gestoofd citrusfruit - 3840x2160px
#bettinerecepten

Voorjaars geitenkaassalade met gestoofd citrusfruit

Deze heerlijke salade is perfect nu het voorjaar weer nadert. Met een kleine winterse touch, maar een frisse nasmaak is deze perfect wanneer je zin hebt in een combinatie van winterse en voorjaars smaken.

Voorbereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
3 stuk(s) gemengd citrusfruit (bloedsinaasappel, sinaasappel, grapefruit)
150 ml witte wijn
2 el suiker
2 stuk(s) steranijs
1 mespunt saffraan
4 stronkjes roodlof
1 flinke venkelknol
1 flinke hand verse dille
100 g bakje Bettine pearls
6 el vierge olijfolie
peper en zout naar smaak

Voorbereiding

    1. Schil het citrusfruit en snijd in plakken, doe in een steelpannetje met de witte wijn, suiker, steranijs en saffraan en stoof op laag vuur 5 minuten, tot het fruit net uit elkaar begint te vallen. Laat iets afkoelen.
    2. Snijd de roodlof en venkel in dunne reepjes en hak de dille grof.
    3. Verdeel de roodlof en venkel over 6 borden en schep het gestoofde citrusfruit erop. Drizzle met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de dille en de Bettine Pearls.
Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!