Vega pompoenstoof met geitenkaas topping - 3840x2160px
#bettinerecepten

Vega pompoenstoof met geitenkaas topping

Op zoek naar een heerlijk vega recept voor tijdens de feestdagen? Maak dan deze heerlijke pompoenstoof met geitenkaas topping! Vergeet niet te serveren met haricots verts en knapperig stokbrood om het gerecht compleet af te maken.

Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 60 minuten
Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 oranjepompoen
250 g kastanjechampignons
2 rode uien
4 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 takje rozemarijn + extra
350 g tomaten frito
2 el mosterd
50 ml slagroom
100 ml rode wijn
375 g verse geitenkaas
zout en peper naar smaak

Voorbereiding

    1. verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de oranje pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Halveer de grote kastanjechampignons en laat de kleine heel, snijd de rode ui in parten. Plet de tenen knoflook en hak grof. Hussel om met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster in 20 gaar in de oven.
    2. Ris de rozemarijn en hak fijn. Doe met de tomaten frito, mosterd, slagroom en rode wijn in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat iets indikken. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Verdeel de groenten over een ovenschaal en lepel de saus erover. Verdeel de plakjes geitenkaas erover. Bak de ovenschotel 30 minuten in de oven, zodat de geitenkaas bruine randjes krijgt.
    4. Bestrooi de ovenschotel vlak voor het serveren met extra rozemarijn.

Lekker met haricots verts en knapperig stokbrood.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.