1307
#bettinerecepten

Spicy Chicken burger met Bettine No.3

Deze burger is de perfecte maaltijd voor het weekend. Het gehakt gemengd met de pittige sriracha, de smeuïge Bettine geitenkaas en de friszoete koolsla zijn een ultieme combi. Kies een lekker knapperig broodje, zoals een Italiaanse bol en geniet. Eet smakelijk!

Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
2 tenen Knoflook
10 g Peterselie
500 g Kipgehakt
1 el Zoete paprikapoeder
Zout & Peper
6 el Srirachasaus
1/4 Rode kool
1 Rode ui
1 Limoen
100 g Wortel Julienne
2 el Olijfolie
100 g Bettine No.3
4 Burgerbroodjes
8 blaadjes Baby Romaine sla
4 el Mayonaise

Bereiding

  1. Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng met het kipgehakt, paprikapoeder, zout en peper naar smaak en 2 el srirachasaus. Kneed tot alles goed gemengd is en vorm er vier burgers van.

  2. Snijd de rode kool en rode ui fijn. Meng met het limoensap en de wortel julienne. Breng op smaak met zout en laat even marineren.

  3. Kwast de burgers in met olie en bak in 5 minuten per kant gaar. Leg na het keren de plakken Bettine No.3 op de burgers en laat zacht en warm worden.

  4. Halveer de broodjes en verdeel de romaine sla, srirachasaus en mayonaise erover. Leg de burgers erop en maak af met de koolsla. Eindig met de kapjes.

Landscape background 3840x2160
Bettine No3 3000x3000px
Bettine No3

Melken. Stremmen. Rijpen. Niet voor niets heeft deze gerijpte, smeuïge geitenkaas de eerste prijs gewonnen op een internationale kaas en zuivelbeurs! Bettine No3 Gerijpte Geitenkaas is heerlijk fris en boterzacht met een delicaat en eetbaar korstje. Dankzij haar vorm wordt de smaak intenser naarmate ze van buiten naar binnen rijpt. Ambachtelijke verleiding tot in elke hoek. Dat proef je!