nl-bettine-recipes-lasagne-met-geitenkaas-truffel-en-knolselderij-nl-en

Lasagne met gerijpte geitenkaas, truffel en knolselderij

Proef de luxe van onze Lasagne met Gerijpte Geitenkaas, Truffel en Knolselderij. Dit dinerrecept is snel te bereiden met 40 minuten voorbereiding en 40 minuten in de oven. Ontdek de heerlijke smaakcombinaties in dit gerecht, waarbij romige knolselderijpuree met truffel en mascarpone wordt gecombineerd met lasagnevellen, gerijpte geitenkaas en rauwe ham. Het geheel wordt afgemaakt met een smaakvolle tomatensaus en verse kruiden. Bak de lasagne tot de kaas goudbruin is en geniet van de verrukkelijke maaltijd.

  • Gerijpte geitenkaas
  • Hoofdgerechten
  • Winter
  • Ovenschotel
Voorbereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 80 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
1 knolselderij
250 g mascarpone
4 el truffeltapenade
20 g verse Italiaanse kruiden
3 tenen knoflook
300 g tomato frito
1 pak verse lasagnebladen
400 g Bettine gerijpte geitenkaas
100 g rauwe ham

Bereiding

    1. Schil de knolselderij en snijd in stukken van gelijke grootte. Kook ze in een pan met gezouten water in 15-20 minuten zacht en gaar. giet af, laat iets uitstomen, voeg 2 flinke eetlepels mascarpone toe, stamp met een pureestamper tot een puree en roer de truffeltapenade erdoor. 
    2. Hak de Italiaanse kruiden en de knoflook fijn. Houd een beetje kruiden apart voor boven op de lasagne. Meng de rest met de knoflook door de tomato frito met de rest van de mascarpone en verwarm op laag vuur tot een mooie saus. 
    3. Snijd de Bettine gerijpte geitenkaas in plakken. 
    4. Verwarm de oven voor op 180°C. Schep ⅓ van de saus op de bodem van een diepe ovenschaal en dek af met een laag lasagnebladen, schep hierop de helft van de knolselderijpuree en daarop de helft van de plakken geitenkaas, dek deze af met een dun laagje rauwe ham en nog ⅓ van de tomatensaus. Herhaal de stappen met lasagnevellen, knolselderij, rauwe ham, nog een laag lasagnevellen en ten slotte de rest van de saus en de gerijpte geitenkaas. Maak af met versgemalen peper en de achtergehouden kruiden. 
    5. Bak de lasagne in het midden van de oven 40 minuten, tot de kaas goudbruin is en de lasagne gaar.
Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.