nl-bettine-recipes-geroosterde-hutspot-met-verse-geitenkaas-nl-en-de

Geroosterde hutspot met verse Bettine geitenkaas

Proef de moderne twist in onze Geroosterde Hutspot met Verse Geitenkaas. Dit diner voor 4 personen is snel en gemakkelijk te bereiden, met slechts 20 minuten voorbereiding en 30 minuten in de oven. Ontdek een combinatie van geroosterde wortelen, uien en knoflook met romige aardappelpuree en verse geitenkaas, gegarneerd met peterselie en hele wortelen voor een verrassende smaakervaring.

  • Verse geitenkaas
  • Hoofdgerechten
  • Herfst
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
800 g wortel
4 witte uien
3 tenen knoflook
1 el kerrie kruiden
4 el olijfolie
800 g kruimige aardappelen
100 g crème fraîche
250 g Bettine geitenkaas naturel
1 hand verse peterselie
zout en peper

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snijd in stukken, laat er een aantal heel voor de garnering. Snijd de ui in parten en hak de knoflook grof. Meng met de kerrie en de olijfolie en spreid uit op een bakplaat. Rooster in 30 minuten zacht en gaar in de oven. 
    2. Schil de aardappelen en snijd in stukken van gelijke grootte. Kook ze in 20 minuten gaar, giet af en laat uitstomen. Meng met de crème fraîche tot een kruimelige puree. Houd de hele wortelen apart voor de garnering en schep de rest van de wortelen en uien door de stamppot met de helft van de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper. 
    3. Verdeel de stamppot over vier borden en maak af met de hele wortelen, verkruimelde geitenkaas en de peterselie.
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.