nl-bettine-recipes-geroosterde-bietensalade-met geitenkaas-en-romige-dressing-nl-en-de

Geroosterde Bietensalade met gerijpte geitenkaas en romige dressing

Ontdek onze Geroosterde Bietensalade met Gerijpte Geitenkaas en Romige Dressing, een veelzijdig gerecht voor 4 personen. Geniet van de perfecte combinatie van geroosterde bieten en uien, romige Turkse yoghurtdressing, gerijpte geitenkaas en knapperige walnoten, gegarneerd met verse dille en sinaasappelpartjes. Serveer met brood naar wens voor een heerlijke maaltijd.

  • Gerijpte geitenkaas
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Salades
  • Herfst
  • Salades
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
500 g gekookte bietjes
2 rode uien
3 el honing
4 el vierge olijfolie
2 stuks steranijs
2 sinaasappels
150 g Turkse yoghurt
200 g Bettine gerijpte geitenkaas
100 g walnoten
1 flinke hand verse dille
Brood naar wens voor erbij

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode bieten en uien in parten en meng met de honing en de helft van de vierge olijfolie. Verdeel met de steranijs erbij op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster 30 minuten.
    2. Rasp de schil van de sinaasappel en meng met de turkse Yoghurt. Schil de sinaasappels en snij het vruchtvlees in partjes. Vang het sap op en meng door de Turkse yoghurt, breng op smaak met peper en zout. 
    3. Snijd de Bettine gerijpte geitenkaas in plakken. 
    4. Schep de yoghurt op een serveerschaal en schep de warme bietjes en uien daarop. Verdeel de sinaasappelplakjes en gerijpte geitenkaas erover en bestrooi met verkruimelde walnoten en dille. Serveer met brood.
Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.