Pittige hummus met pompoen - 3840x2160px

Crostini's met gerijpte geitenkaas en paddenstoel

Op zoek naar het perfecte bijgerecht voor gezellige herfstdagen? Probeer dan deze Crostini's met Gerijpte Geitenkaas en Paddenstoelen. Dit gerecht is ideaal om je herfstmaaltijd compleet te maken. Met een bereidingstijd van slechts 15 minuten en 10 minuten in de oven, zijn deze crostini's snel en gemakkelijk te maken. De combinatie van knapperig stokbrood, romige geitenkaas en smaakvolle paddenstoelen is een echte traktatie voor de smaakpapillen.

Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

voor 6 personen
1 afbakstokbrood wit
5 el olijfolie
3 teentjes knoflook
250 g paddenstoelenmix
1 el honing
1 el balsamico azijn
200 g Bettine gerijpte geitenkaas
4 takjes tijm
Zout en peper naar smaak

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en kwast aan beide kanten in met 3 el olijfolie, spreid uit een bakplaat en leg de teentjes knoflook erbij. Bak in 10 minuten goudbruin en gaar, laat de knoflookteentjes nog 10 minuten langer liggen.
    2. Scheur of snijd de paddenstoelen in stukken. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur goudbruin. Blus af met de balsamico en honing. 
    3. Snijd de gerijpte geitenkaas in plakken, verdeel de plakken over de crostini’s en lepel er de paddenstoelen op. Maak af met de tijm en de gepofte knoflook.
Landscape background 3840x2160
Bettine rolletje 200g
Bettine Gerijpte Geitenkaas 200g

Bettine gerijpte geitenkaas is ambachtelijk bereid van verse, gepasteuriseerde geitenmelk. De romige rolletjes geitenkaas worden zorgvuldig beneveld met een witschimmelcultuur die zorgt voor een mooie, hagelwitte korst. Je snijdt er makkelijk mooie schijfjes van voor op de kaasplank, in een lekkere salade of een (oven)gerecht. Dit gerijpte geitenkaasje is ook lauwwarm uit de oven heel smaakvol. Snijtip: met een draadmesje snijd je de mooiste plakken. Gebruik je toch een mes? Verwarm het mes dan even onder de kraan voor het beste snijresultaat.