Kerstrecepten

Zoete aardappelfrietjes met pistachenoten en Bettine geitenkaas

ingrediënten

Bettine geitenkaas 125 gram
4 zoete aardappels
3 el (olijf)olie
2 el bloem
1 grote teen knoflook
1/4 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
1/4 tl cayenne peper
1 tl zout
1/2 tl gedroogde tijm
peper

keukenspullen

Mengkom
Theedoek/keukenpapier
Oven
Bakplaat

bereiden

Op zoek naar een bijgerecht voor het kerstdiner waar je weinig omkijken naar hebt? Probeer dan vooral deze zoete aardappelfrietjes met geitenkaas en pistachenootjes eens. Wij zijn om in ieder geval!

 

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Was de zoete aardappelen kort onder een stromende kraan. Snij de zoete aardappelen in dunne repen van een halve centimeter dikte. (Schil de aardappelen dus niet).
Pel de knoflook en snijdt deze fijn. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de zoete aarappelfrietjes en meng het geheel goed door.
Verdeel vervolgens de frieten over de bakplaat. Probeer zoveel mogelijk te verspreiden, zodat niets op elkaar ligt.
Bak de zoete aardappel friet in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Schep de friet tussentijds regelmatig om, zo worden ze krokant.
Wanneer de friet uit de oven komt, garneren met pistachenootjes en de geitenkaas. Direct serveren.
Eet smakelijk!

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje