Amuses en hapjes met geitenkaas

Zalmrolletjes met komkommer, Bettine geitenkaas en wakame

bereidingstijd

10 minuten PT10M

ingrediënten

  • Bettine geitenkaasspread 125 gram
  • Gerookte zalm (Tip: gebruik sandwichplakken) 1 pakje à 100 gram
  • Pistachenoten handjevol
  • 1 komkommer
  • 1 bakje wakame (zeewiersalade) 125 gram
  • 1 el water of 1 el slagroom
  • Peper

keukenspullen

  • Kaasschaaf/mandoline

bereiden

Deze heerlijke hapjes zijn multi inzetbaar. Lekker om te serveren bij de borrel, als amuse of meerdere op een bord als voorgerecht. 

 

Verkruimel de pistachenootjes en meng deze door de spread voor een lekkere bite. Mocht de spread te dik worden voeg dan een eetlepel water of slagroom toe en roer het geheel goed door om het geheel smeuïg te maken.

Snijd de komkommer door de lengte doormidden en gebruik een kaasschaaf of mandoline om van een helft dunne, lange plakken te snijden. Halveer de plakken zalm zodat ze even breed zijn als de komkommerplakken. Bestrooi de zalm met een snufje peper en leg hier vervolgens de komkommer op. Snijd eventueel verder op maat. Smeer vervolgens het spreadmengsel uit op de plakken en beleg op een kant met de wakame. Rol tenslotte vanuit de met wakame belegde kant op tot een rolletje. Zet eventueel vast met een prikkertje.

Bewaar afgedekt in de koelkast tot het moment van serveren.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje