Hoofdgerechten met geitenkaas

Zalm uit de oven met geitenkaas

bereidingstijd

20 minuten PT20M

ingrediënten

  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 verse zalmfilets
  • 120 g Bettine zachte geitenkaas

keukenspullen

bereiden

De combinatie van zalm en geitenkaas is echt verrassend lekker!

Dit is een recept van @mascha_foodlifestyle, zij is Gewichtsconsulente & Leefstijl Coach en heeft een blog voor ons geschreven over haar visie op geitenkaas. Meer informatie over Mascha van Berkel vind je hier.

Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de olie, citroenrasp, Italiaanse kruiden in een kom en breng op smaak met peper. Snijd de zalmfilet in gelijke stukken, wrijf in met peper, zout en citroensap.

Leg de stukken zalm naast elkaar in het bakblik. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de zalm. Sprenkel het kruidenmengsel erover. Bak de zalm in het midden van de oven in 10-15 min. gaar, tot de geitenkaas begint te kleuren.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje