Nagerechten met geitenkaas

Geitenkaas worteltaart - goatcheese carrot cake

ingrediënten

Beslag:
375 g suiker
4 eieren
275 ml zonnebloemolie
300 gr bloem
2 tl baking soda
1 ½ el kaneel
1 el speculaaskruiden
2 tl vanille-extract
300 gr geraspte wortel
150 gr grofgehakte walnoten

Topping:
Bettine verse geitenkaas 125 gram

50 gr zachte boter
1 bakje mascarpone
Rasp van 1 citroen
Flinke scheut citroensap uit fles
Flinke scheut poedersuiker

keukenspullen

bereiden

Gegarneerd met een rijke geitenroomkaas glazuur, is deze mooie cake de perfecte manier om een ​​speciale maaltijd mee af te sluiten.

Het is eenvoudig zonder al teveel extra toevoegingen: wortels, noten en een vleugje kaneel in vochtige, zachte cake. Carrot cake met geitenroomkaas frosting is een klassieker voor elk moment van het jaar, maar wij maken hem alvast voor het kerstdessert.. ✨

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Rasp de wortels fijn tot dunne sliertjes.
Doe de zonnebloemolie, eieren en het vanille-extract in een kom en klop met een garde door elkaar.
Voeg de suiker toe en roer dit door het mengsel. Voeg hierna de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en de kruiden toe en roer het geheel goed door.
Voeg hierna de geraspte wortel toe en walnoten toe, spatel deze gelijkmatig door het beslag.

Vet je bakvorm in en bestuif deze met bloem en plaats een bakpapier op de bodem. Stort hierna het beslag in de bakvorm.
Bak de caqke in 60 minuten gaar. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.

Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
Meng de Bettine geitenkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.
Wanneer de taart helemaal is afgekoeld bestrijk je de taart met de frosting.

Garneer de taart met wortelrasp en noten. Bewaar afgedekt in de koelkast, hier blijft hij 4-5 dagen goed.
Haal hem een half uurtje voor serveren uit de koelkast.

Gratis Geitenkaas recepten-boekje