Verwarm de oven voor op 170 graden.
Rasp de wortels fijn tot dunne sliertjes.
Doe de zonnebloemolie, eieren en het vanille-extract in een kom en klop met een garde door elkaar.
Voeg de suiker toe en roer dit door het mengsel. Voeg hierna de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en de kruiden toe en roer het geheel goed door.
Voeg hierna de geraspte wortel toe en walnoten toe, spatel deze gelijkmatig door het beslag.
Vet je bakvorm in en bestuif deze met bloem en plaats een bakpapier op de bodem. Stort hierna het beslag in de bakvorm.
Bak de caqke in 60 minuten gaar. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.
Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
Meng de Bettine geitenkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter.
Wanneer de taart helemaal is afgekoeld bestrijk je de taart met de frosting.
Garneer de taart met wortelrasp en noten. Bewaar afgedekt in de koelkast, hier blijft hij 4-5 dagen goed.
Haal hem een half uurtje voor serveren uit de koelkast.