Winterse Kaasplank met Honingboter en Uiencompote

aantal personen

6 personen Serves 6

bereidingstijd

25 minuten PT25M

ingrediënten

  • Voor de uiencompote:
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 el olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 150 ml witte wijn
  • Zout en peper
     
  • Voor de honingboter:
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 flinke el honing (met raat)
  • 100 g zachte roomboter
  • ½ tl gedroogde lavendel
  • ¼ tl zeezout
     
  • Voor de rest:
  • 150 g Bettine no.3
  • 150 g Emmi Kaltbach Creamy
  • 4 verse vijgen
  • 1 stokbrood

keukenspullen

bereiden

Serveer jij tijdens aankomende feestdagen een winters kaasplankje? Dan moet je ook zeker zelf een uiencompote maken en misschien wel het allerlekkerst: honingboter. In combinatie met de Bettine No3 en een stukje Kaltbach… té lekker!

Snijd voor de compote de rode uien in ringen en hak de knoflook fijn. Ris de takjes van de tijm.
Verhit een steelpannetje op het vuur en fruit hierin de uien, knoflook en tijm vier minuten aan in de olijfolie. Schep de honing erbij en blus af met de witte wijn. Breng op smaak met zout en peper. Laat inkoken tot een dikke compote.
Hak ondertussen voor de boter de rozemarijn fijn en breek de honingraat in stukjes. Prak door de roomboter met de lavendel en het zout.
Schep de compote en boter in kommetjes. Serveer op een borrelplank met de kazen. Snijd het stokbrood in plakken en de vijgen in plakjes en geef erbij.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje