Waterkerssalade met stoofpeer en geitenkaas in een jasje van spek

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

15 minuten PT15M

ingrediënten

  • Bettine geitenkaas met spek 2 * 60 gram 2 verpakkingen
  • Waterkers 2 zakjes à 75 gram
  • Stoofperen 500 gram (kant en klaar)
  • Glutenvrij brood 4 sneden
  • Pompoenpitten 60 gram
  • Honing 2 tl
  • Olijfolie 2 el
  • Zwarte balsamicoazijn 1 el
  • Tijm 5 gram

keukenspullen

  • bakpapier

     

bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak een dressing van olijfolie, balsamicoazijn en honing. Voeg naar smaak eventueel wat vocht van de stoofpeertjes toe.

Snijd het glutenvrije brood in kleine blokjes (croutonvorm) en doe deze in een kom. Schenk hier vervolgens de olijfolie en de honing over en doe hier daarna nog wat tijm bij. Hussel alles goed door elkaar tot elke stukje brood is bedekt met het mengsel. Verdeel de blokjes daarna over een bakplaat bedekt met bakpapier en bak in 10 minuten krokant.

Verwarm de stoofperen in een pannetje op laag vuur en bak de geitenkaas met spek in een koekenpan zonder boter of olie.

Verhit een koekenpan en rooster de pompoenpitten (zonder olie) in 2 minuten goudbruin.

Meng de waterkers met de dressing en verdeel over de borden. Leg hierop de stoofperen en leg daarnaast de gebakken geitenkaasjes. Garneer met de glutenvrije croutons en de pompoenpitjes.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje