Warme salade met gegrilde asperges, kwarteleitjes, Bettine pearls en pijnboompitten

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

25 minuten PT25M

ingrediënten

200g groene aspergetips
5 kwarteleitjes 
100g Bettine geitenkaas Pearls
20g pijnboompitten
kiemgroenten
citroenrasp - ½ citroen
citroensap - ½ citroen
2 el olijfolie 
zout en zwarte peper, naar smaak

keukenspullen

bereiden

Een frisse salade van gegrilde groene asperges, geitenkaas en kwarteleitjes. Dit brengt de lente op je bord!

Kook de kwarteleitjes ongeveer 2,5 minuut en spoel ze af onder koud water. Grill de asperges ongeveer 5 minuten op een droge voorverwarmde grill-pan. Zet het vuur uit, pers het sap van een halve citroen over de asperges en besprenkel ze met olijfolie, zout en zwarte peper. Schep ze om in de warme pan zodat ze geheel bedekt zijn met de dressing. Leg de asperges in een schaal, leg er de helften ei en bestrooi met de geitenkaas pearls. Versier het gerecht met de pijnboompitten, de kiemgroenten en de citroenschil. Breng het gerecht op smaak met nog wat olijfolie en zout.
 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje