856
#bettinerecepten

Vijgentaartjes met geitenkaas

Deze heerlijke mini taartjes met zoete vijgen en Bettine geitenkaas zijn leuk om te serveren tijdens het kerstdiner of leuk om eens te serveren tijdens een andere feestelijke gelegenheid. Vijgen zijn een heerlijk ingrediënt voor in de herfst en de winter. De taartjes zijn snel klaar in de oven en hebben weinig voorbereidingswerk nodig. Het lekkerst is als ze lauwwarm zijn, want dan is de geitenkaas nog lekker zacht. Er is altijd reden voor een feestje met deze taartjes!

Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
4 verse vijgen
1 rol verse bladerdeeg
125 g Bettine geitenkaas naturel
6 tl aardbeien of vijgenjam
verse tijm, 2 takjes
handvol amandelen
zout & peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd er vier gelijke vierkanten van. Druk deze in de met bakpapier bekleedde taartvormpjes. Brokkel de geitenkaas in stukjes en verdeel over het bladerdeeg.

    1. Doe overal een theelepel jam op en smeer dit over de geitenkaas uit.
    2. Snijd de verse vijgen in mooie halve plakjes en leg ze in een cirkel op de geitenkaas zodat deze mooi bedekt is.
    3. Verkruimel nog wat geitenkaas over de vijgen en breng de taartjes op smaak met zout en peper.
    4. Plaats de vijgentaartjes met geitenkaas in de oven voor zo’n 20 minuten totdat het bladerdeeg gaar is en mooi goudbruin kleurt.
    5. Haal de taartjes uit de oven. Rits daarna de tijm van de takjes en strooi dit over de vijgentaartjes. Hak de amandelen in stukjes en verdeel over de taartjes. 
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.