Amuses en hapjes met geitenkaas

Vijgentaartjes met Bettine geitenkaas

bereidingstijd

30 minuten

ingrediënten

  • 4 verse vijgen
  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 125 gram Bettine geitenkaas naturel
  • 6 theelepels aardbeien of vijgenjam
  • Verse tijm
  • Amandelen
  • Zout
  • Peper

keukenspullen

  • Bakpapier
  • Kleine taartvormpjes rond 10 cm

bereiden

Deze heerlijke mini hartige taartjes met vijgen en Bettine geitenkaas zijn leuk om te serveren tijdens het Paasdiner of leuk om eens te serveren tijdens een andere feestelijke gelegenheid. Er is altijd reden voor een feestje met deze taartjes!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd er vier gelijke vierkanten van. Druk deze in de met bakpapier bekleedde taartvormpjes. Brokkel de geitenkaas in stukjes en verdeel over het bladerdeeg.

Doe overal een theelepel jam op en smeer dit over de geitenkaas uit. Snij de verse vijgen in mooie halve plakjes en leg ze in een cirkel op de geitenkaas zodat deze mooi bedekt is. Breng de taartjes op smaak met zout en peper.

Doe nu de vijgentaartjes met geitenkaas in de oven voor zo’n 20 minuten totdat het bladerdeeg gaar is en mooi goudbruin kleurt. Haal de taartjes uit de oven. Rits daarna de tijm van de takjes en strooi dit over de vijgentaartjes. Hak de amandelen in stukjes en verdeel wat stukjes over de taartjes.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje