
Zo maak je de honingnoten:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak als eerste de honingnoten. Leg de noten op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verdeel er flink wat honing en zeezout overheen. Meng goed en zet circa 10 tot 15 minuten in de oven. Roer tussendoor nog eens door.
- Haal de noten uit de oven. De honing is nu nog vloeibaar. Schep de noten direct van het bakpapier af en leg op een bord of schaal.
Zo maak je de salade:
- Voor de citroenvinaigrette doe je het citroensap en de olijfolie in een glazen potje. Voeg het grootste gedeelte van de dille toe en breng op smaak met peper en zout. Draai het deksel erop en schud goed om alle ingrediënten te mengen.
- Doe de venkel en de rucola in een schaal. Schenk het grootste gedeelte van de citroenvinaigrette erover. Wat overblijft zet je bij de salade op tafel. Hussel door elkaar.
- Schep een deel van de honingnoten door de salade. De rest leg je erop samen met de plakken geitenkaas. Garneer met de overgebleven dille.
TIP! Een lekkere toevoeging aan deze venkelsalade met geitenkaas en honingnoten is ontbijtspek. Bak de plakken in een droge koekenpan. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier, hak ze fijn en verdeel de stukken ontbijtspek over de salade.
Dit heerlijke en prachtige recept is gemaakt door Stefanie van Little Spoon. Het recept is ook te vinden op haar blog.