aantal personen
4 personen
Serves 4
bereidingstijd
25 minuten
PT25M
ingrediënten
- 200 gram couscous
- 1 tl Ras el Hanout
- 1 tl paprikapoeder
- 500 gram gemengde tomaten, verschillende kleuren en maten
- 1 rode ui
- 10 gram verse munt
- 1 citroen
- 1 el tahin
- 150 gram Bettine No.3
- 50 gram granaatappelpitjes
- Olijfolie, peper en zout
200 gram couscous
1 tl Ras el Hanout
1 tl paprikapoeder
500 gram gemengde tomaten, verschillende kleuren en maten
1 rode ui
10 gram verse munt
1 citroen
1 el tahin
150 gram Bettine No.3
50 gram granaatappelpitjes
Olijfolie, peper en zout
Rated 4.5/5
based on 10 customer reviews
bereiden
Dit couscousgerecht met tomatensalade is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van de romige geitenkaas No3 en de granaatappelpitjes. De verse munt, samen met de kruidige smaken en het frisse van de citroen maken de salade af. Beter wordt het niet, dus geniet er met volle teugen van!
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, met een scheutje olie en de Ras en Hanout en paprikapoeder erdoor. Breng op smaak met wat zout.
Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in reepjes. Hak de munt fijn.
Verdeel de tomaten over een bord en bestrooi met de uien en munt. Besprenkel met het sap van een halve citroen. Snijd de rest van de citroen in partjes. Besprenkel de salade met de tahin en wat olijfolie.
Snijd de geitenkaas in plakken en breek de plakken in stukken. Verdeel de geitenkaas over de salade en bestrooi met de granaatappelpitjes en nog wat peper en zout naar smaak.