1210
#bettinerecepten

Tomatensalade met couscous en Bettine No3

Dit couscousgerecht met tomatensalade is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van de romige geitenkaas No3 en de granaatappelpitjes. De verse munt, samen met de kruidige smaken en het frisse van de citroen maken de salade af. Beter wordt het niet, dus geniet er met volle teugen van!

Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
200 g couscous
1 tl Ras el Hanout
1 tl paprikapoeder
500 g gemengde tomaten
1 rode ui
10 g verse munt
1 citroen
1 el tahin
150 g Bettine No.3
50 g granaatappelpitjes
Olijfolie, peper en zout

Bereiding

    1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, met een scheutje olie en de Ras en Hanout en paprikapoeder erdoor. Breng op smaak met wat zout.
    2. Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in reepjes. Hak de munt fijn.
    3. Verdeel de tomaten over een bord en bestrooi met de uien en munt. Besprenkel met het sap van een halve citroen. Snijd de rest van de citroen in partjes.
    4. Besprenkel de salade met de tahin en wat olijfolie.
    5. Snijd de geitenkaas in plakken en breek de plakken in stukken. Verdeel de geitenkaas over de salade en bestrooi met de granaatappelpitjes en nog wat peper en zout naar smaak.
Landscape background 3840x2160
Bettine No3 3000x3000px
Bettine No3

Melken. Stremmen. Rijpen. Niet voor niets heeft deze gerijpte, smeuïge geitenkaas de eerste prijs gewonnen op een internationale kaas en zuivelbeurs! Bettine No3 Gerijpte Geitenkaas is heerlijk fris en boterzacht met een delicaat en eetbaar korstje. Dankzij haar vorm wordt de smaak intenser naarmate ze van buiten naar binnen rijpt. Ambachtelijke verleiding tot in elke hoek. Dat proef je!