Tomatenpaprikasoep met basilicum en geitenkaas pearls

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

30 minuten PT30M

ingrediënten

  • Bettine Pearls 100 gram
  • 5 à 6 tomaten
  • 2 rode puntpaprika's
  • 200 gram wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • scheutje olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 800 ml water
  • flinke hand verse basilicum peper

keukenspullen

  • Soeppan
  • Staafmixer

bereiden

Maak eens deze tomatenpaprikasoep met basilicum en geitenkaas pearls! Een hele lekkere soep die in 30 minuten op tafel staat. Een mooi voorgerecht of juist ideaal als lunch. Een lekker broodje erbij en klaar!

Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in parten. Snijd de paprika en de wortel in stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Fruit de ui aan tot hij glazig wordt. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Voeg de tomatenpuree erbij en schep alles goed om.
Voeg vervolgens de wortel, paprika en de tomaten toe. Schep nogmaals goed om.
Giet het water erbij en gooi het bouillonblokje in de pan. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Voeg de basilicum toe en breng de soep op smaak met een beetje peper. Pureer de soep vervolgens glad met de staafmixer.
Schep de soep in kommen. Top de soep af met de Bettine geitenkaas pearls en eventueel nog wat blaadjes verse basilicum.

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje