aantal personen
4 personen
Serves 4
bereidingstijd
30 minuten
PT30 M
ingrediënten
- 500g zalm op de huid
- 1 el Mexicaanse kruiden
- 3 el olijfolie
- 500g cherrytomaten aan de tak
- 8 mini tortilla’s
- 150g bieten julienne
- 1 bosje koriander
- 1 limoen
- 100g Bettine Garlic & Herbs
500g zalm op de huid
1 el Mexicaanse kruiden
3 el olijfolie
500g cherrytomaten aan de tak
8 mini tortilla’s
150g bieten julienne
1 bosje koriander
1 limoen
100g Bettine Garlic & Herbs
keukenspullen
BBQ-klem of aluminium bakje
Rated 4.5/5
based on 10 customer reviews
bereiden
Heerlijk, een taco voor de lunch. Vooral met een goede vulling...
Dus laat de originele taco's lekker liggen en probeer deze taco met bbq-zalm en Bettine garlic & herbs geitenkaas. Deze taco's hebben een heerlijke samenstelling door het gerookte van de zalm en het kruidige van de geitenkaas. Zeker het proberen waard dus!
Bereid de barbecue voor (of gebruik een grillpan).
Wrijf de zalm in met de Mexicaanse kruiden en 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Wrijf de tomaatjes en de tortilla’s in met de rest van de olijfolie.
Plaats de zalm in de BBQ-klem of in het aluminium bakje. Grill 3 minuten per kant op de BBQ, zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Leg ook de trosjes cherrytomaten en de tortilla’s op de BBQ en grill kort mee.
Leg de tortilla’s op een bord en vul ze met de bietenjulienne, gegrilde tomaat en stukjes zalm. Bestrooi met blaadjes koriander en verkruimel de Bettine Garlic & Herbs.
Snijd de limoen in partjes en serveer bij de taco’s.