Hoofdgerechten

stevige burger met appel en Bettine geitenkaas

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

40 minuten PT40 M

ingrediënten

  • 4 volkoren hamburgerbroodjes
  • 500 g mager rundergehakt
  • 4 ronde schijven Bettine Blanc
  • 1 appel 
  • rucula sla 
  • 100 g reepjes rode bietjes 
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 4 walnoten
  • honing mosterd dressing
  • cayennepeper en zeezout

keukenspullen

appelboor

bereiden

Soms vinden wij dat er niets boven een burger kan! 
Deze verrassende burger met appel en geitenkaas is perfect voor alle dagen van het jaar. Wij bereiden deze burger met mager rundergehakt en een volkorenbroodje en dan telt deze burger niet eens als cheat meal! Aanvallen dus en genieten maar!
 

Voeg het ei, de paneermeel en wat cayennepeper en zeezout toe aan het gehakt en kneed er 4 burgers van. Zet de burgers in de koeling. 
Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor (of mesje) en snij de appel in schijven van ongeveer 2 à 3 cm dikte. Bak de appelschijven enkele minuten in een koekenpan tot ze een beetje zacht beginnen te worden. Zet ze na het bakken even apart. Bak vervolgens de burgers mooi goudbruin en gaar.
Snijd de broodjes open, verdeel hier wat rucola over en leg hierop burger, daarop een schijf Bettine Blanc en vervolgens een appelschijf. Garneer hierover de reepjes rode biet en gekruimelde walnoten. Maak de burger eventueel af met wat honing mosterddressing naar smaak.

Tip 
Maak je eigen honing-mosterdsaus: 100 g slagroom, 1 el honing, 1 el mosterd, 1 takje tijm, peper en zout naar smaak toevoegen

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje