Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in ongeveer 15 minuten gaar en giet af. Pel de teentjes knoflook en snij de ui in ringen. Rooster de spruitjes in ongeveer 30 minuten in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de spruitjes vooraf met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Voeg de laatste 15 minuten de knoflook toe aan de spruitjes. Schep alles regelmatig om zodat het geheel een mooie lichtbruine kleur krijgt.
Bak de uienringen in een droge koekenpan, laat ze geleidelijk aan verkleuren op een laag vuur. Wanneer ze mooi bruin van kleur zijn giet je er een scheutje olijfolie bij. Draai het vuur laag en blus alles af met een scheut rode wijn. Als laatste voeg je hier een scheut honing aan toe en laat je het sudderen totdat het geheel een beetje plakkerig is.
Voeg de teentjes knoflook, een snuf paprikapoeder, zout, peper en een scheutje melk toe aan de gekookte aardappels en stamp het geheel met een pureestamper tot een zachte en romige puree. Voeg driekwart van de spruiten aan de puree toe en meng door elkaar.
Verdeel de puree over de borden, schep op ieder bord de overige spruiten en garneer de puree met de uienringen, de pijnboompitjes en de gebrokkelde geitenkaas.