Spinaziesalade met gerijpte geitenkaas, pruimen en parmaham

bereidingstijd

15 min minuten PT15 minM

ingrediënten

veldsla
jonge bladspinazie
gerijpte geitenkaas
gedroogde pruimen
plakjes parmaham
pistache nootjes zonder dop

Balsamicodressing
olijfolie
balsamico azijn
Melvita honing
sjalotjes
Dijon mosterd
knoflook
peper
zout

keukenspullen

Snijplank, scherp mesje, draadsnijder.

bereiden

Myra Madeleine maakt tijdens Saladay een heerlijke klassieker, en een persoonlijke salade favoriet van haar. Makkelijk, lekker en goodlooking!

Snijd de gedroogde pruimen in kleinere stukjes (kan eventueel ook met vijgen of gegrilde perziken). Haal het gerijpte geitenkaasje uit de folie en snijd  deze in mooie plakken (dit gaat het beste met een draadmesje). Crunch de pistache nootjes (zonder dop) met je mes.

Snijd de sjalotjes in kleine stukjes. Ontvel een teentje knoflook. Pak een schaaltje om de dressing te maken. Voeg in het schaaltje drie eetlepels olijfolie, één eetlepel Balsamicoazijn, een halve eetlepel Dijon mosterd en één eetlepel Melvita honing toe. Pers het teentje knoflook en voeg dit samen met de fijngesneden sjalotjes bij de dressing. Vervolgens meng je de dressing goed door elkaar.

Verdeel de jonge bladspinazie en veldsla op een bord. Plaats hierboven op de gedroogde pruimen stukjes, gerijpte Bettine geitenkaas schijfjes en leg wat plakjes parmaham op de salade.  Besprekel dan met de pistachenootjes en de zelfgemaakte dressing.

Zo heb je in een handomdraai een heerlijk schouwspel op tafel.

 

Gratis Geitenkaas recepten-boekje