Spinaziesalade met frambozendressing en geitenkaas

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

15 minuten PT15M

ingrediënten

  • 30 g pistachenoten
  • 225 g frambozen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn (of witte balsamicoazijn)
  • 1 tl vloeibare honing
  • 100 g verse spinazie
  • 1 courgette
  • 100 g Bettine geitenkaas pearls

keukenspullen

  • staafmixer
  • dunschiller

bereiden

Dit heerlijke salade recept en de prachtige video zijn gemaakt door de culinaire redactie van Allerhande.


1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof. 
2 Doe 100 g frambozen, de olijfolie, azijn en honing in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. 
3 Snijd de spinazie grof en verdeel over een schaal of 2 borden. Schaaf de courgettes met een dunschiller in dunne lange plakken. Het middelste deel wordt niet gebruikt. Rol de plakken tot roosjes en verdeel samen met de frambozen over de spinazie. 
4 Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met de pistache en geitenkaasparels. Serveer de rest van de dressing ernaast.

Tip: Het middelste deel van de courgette wordt niet gebruikt. Snijd in kleine blokjes en verwerk het dezelfde dag in een pastasaus of soep. Of bak het kort en bewaar 2 dagen afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Bron: Allerhande

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje