
Dit heerlijke salade recept en de prachtige video zijn gemaakt door de culinaire redactie van Allerhande.
Dit heerlijke salade recept en de prachtige video zijn gemaakt door de culinaire redactie van Allerhande.
1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
2 Doe 100 g frambozen, de olijfolie, azijn en honing in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
3 Snijd de spinazie grof en verdeel over een schaal of 2 borden. Schaaf de courgettes met een dunschiller in dunne lange plakken. Het middelste deel wordt niet gebruikt. Rol de plakken tot roosjes en verdeel samen met de frambozen over de spinazie.
4 Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met de pistache en geitenkaasparels. Serveer de rest van de dressing ernaast.
Tip: Het middelste deel van de courgette wordt niet gebruikt. Snijd in kleine blokjes en verwerk het dezelfde dag in een pastasaus of soep. Of bak het kort en bewaar 2 dagen afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Bron: Allerhande