Spinazie sinaasappel salade met geitenkaas en pistachenoten

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

5 minuten PT5M

ingrediënten

  • 100 gram babyspinazie
  • 100 gram Bettine Pearls geitenkaas naturel
  • 1 grote sinaasappel, in blokjes gesneden
  • 4 el geroosterde pistachenoten
     
  • Citroendressing
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel dijon mosterd
  • 4 el avocado-olie
  • 2 tl ahornsiroop
  • zout en peper naar smaak

keukenspullen

bereiden

Deze heerlijke spinazie & sinaasappel salade met pistachenoten is de perfecte toevoeging aan jouw diner. Niet enkel een streling voor het oog, maar ook voor de tong: een prachtige salade met geitenkaas, spinazie, sinaasappelpartjes en een frisse dressing die het geheel compleet maakt.

Snijd de schil en het witte vel van de sinaasappels. Snijd de partjes boven een grote kom tussen de vliesjes uit en vang het sap op.

Maak een vinaigrette van de citroensap met de mosterd, de olie en de ahornsiroop. Meng alles goed door elkaar en breng verder op smaak met zout en peper.

Voeg de spinazie en de helft van de sinaasappelpartjes aan de dressing toe en hussel goed om. Pel en hak de pistachenoten in stukken, verkruimel de geitenkaas en garneer het gerecht hiermee. Besprenkel tenslotte met de opgevangen sap en serveer direct.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje