Voorgerechten

spiesjes van pastinaak, zoete aardappel en geitenkaas

aantal personen

6 personen Serves 6

bereidingstijd

45 minuten PT45 M

ingrediënten

  • 10 lange takken rozemarijn of
    1 takje rozemarijn en 10 houten satéprikkers
  • 500 g pastinaak
  • 300 g zoete aardappel
  • 200 g Bettine gerijpte geitenkaas
  • 20 blaadjes salie
  • olijfolie
  • peper en zout, naar smaak

keukenspullen

bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Schil de pastinaak en zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  3. Blancheer de groenten in 8 minuten beetgaar in het kokende water en giet af.
  4. Indien je gebruikt maakt van de rozemarijntakjes: haal het onderste deel van de naaldjes van de takjes af en maakt met behulp van een satéprikker een gaatje in de groenten, geitenkaas en salie.
  5. Rijg de groenten, salie en geitenkaas aan de rozemarijntak of gewone spies en leg de spiesjes vervolgens in een ingevette ovenschaal.
  6. Bestrooi met peper en zout, fijngehakte rozemarijn en besprenkel met olijfolie.
  7. Zet de spiesjes nog 15 – 20 minuten in de oven.

    Recept en foto gemaakt door Debbie van Deb's Bakery & Kitchen

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje