salade van tomaten, rode ui, bettine geitenkaas en komkommer

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

20 minuten PT20 M

ingrediënten

  • 125 g Bettine verse geitenkaas Naturel
  • 500-600 g gemengde cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • takjes verse tijm

Dressing:

  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico siroop
  • peper & zout, naar smaak

keukenspullen

  • kom
  • keukenmes

bereiden

Was de cherrytomaatjes en de komkommer. Snijd de tomaatjes in vieren en snijd de komkommer in de lengte door de helft. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd de komkommer vervolgens in plakken. Verdeel de tomaatjes en de komkommer over de borden. Pel de uien, snijd ze doormidden en snijd dunne ringetjes. Verdeel ze vervolgens over de borden. Snijd de plakjes Bettine geitenkaas in vieren en verdeel zo over de borden. Meng in een kom de olijfolie, balsamico siroop, wat peper en zout. Besprenkel tot slot de dressing over de salade en maal er eventueel nog wat peper over. Garneer met wat verse tijm.

Tip: Deze salade is ook heerlijk als vulling in een pitabroodje.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje