salade met vijgen, appel en geitenkaas-pistachebollen

bereidingstijd

20 minuten

ingrediënten

1 grote zak rucola 
1 friszoete appel (bijv. Fuji) 
3 verse vijgen 
1 pakje geitenkaas naturel (Bettine, 125 gram) [LINK] 2 el citroensap 
1 el olijfolie extra vergine Zout & peper 
2 tl sumak (te koop bij de Turkse en Marokkaanse winkel) 
Handvol pistachenoten (ongezouten) 
1 el fijngehakte verse dille, plus wat extra dilletopjes om te garneren Handvol granaatappelpitjes 

keukenspullen

bereiden

Andrea van Annie Pannie was na Saladay het meest trots op haar salade met verse vijgen en geitenkaasbollen. Sowieso zijn vijgen natuurlijk ultra fotogeniek. Maar ook de gekruide geitenkaasbollen met pistachekruim zien er super leuk uit, aldus Andrea.



1. Doe de rucola in een mooie slaschaal. Knijp er wat citroensap over uit (ongeveer 1 eetlepel) en sprenkel er wat olijfolie over. Hussel de rucola om met de dressing.  
2. Was de appel en snijd hem in partjes. Hussel de partjes appel om met 1 eetlepel citroensap en leg ze op de salade. 
3. Was de vijgen en snijd de harde steeltjes eraf. Snijd de vijgen in vieren en leg ze tussen de appelpartjes op de salade. NB: je hoeft de vijgen dus niet te schillen! 
4. Hak de pistachenootjes heel fijn.  
5. Prak de Bettine naturel geitenkaas fijn in een kom. Doe er de sumak en fijngehakte dille bij en maal er royaal peper over. Meng alles goed door. Vorm nu kleine bollen van het mengsel (ter grootte van een walnoot) en rol deze door het pistachekruim. Leg de geitenkaas-pistachebollen op de salade. 
6.    Maal wat zout over de salade (of strooi er wat zeezoutflakes over!) en garneer met de granaatappelpitjes en wat verse dilletopjes.  
 
Eet smakelijk! 

Gratis Geitenkaas recepten-boekje