Salade met mango en geitenkaas

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

20 minuten PT20M

ingrediënten

  • 350 gr gerookte kip
  • 100 gr fijne witlof
  • 200 gr veldsla
  • 2 rode uien
  • 14 gr bieslook
  • 2 mango's
  • 100 gr Bettine geitenkaas pearls naturel
  • 6 el rode wijnazijn
  • 3 el ahornsiroop
  • olijfolie
  • peper en zout

keukenspullen

bereiden

Simpele maar oh zo lekkere salade met mango van Uit Paulines Keuken. Hij staat in 20 minuten bij jou op tafel. We combineerden zoete plakjes mango met frisse veldsla, schuitjes fijne witlof, plakjes gerookte kip en romige Bettine geitenkaas pearls. De salade geef je extra pit met ingelegde zoetzure rode uiringen die je 15 minuutjes in rode wijnazijn en ahornsiroop laat marineren. Fijngehakte bieslook er over en je salade is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens een plaatje!

Snijd de schil van de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de gerookte kip in plakjes.
Haal de schil van de rode ui en snijd in dunne ringen. Meng de rode ui in een kommetje met rode wijnazijn en ahornsiroop en laat 15 minuten staan.
Snijd de witlof in kwarten en haal de blaadjes van elkaar. Leg ze samen met de veldsla in een mooie saladeschaal. Leg de plakjes kip en mango er tussen. Schenk de rode ui dressing er over. Hak de bieslook fijn en strooi over de salade. Haal de Bettine geitenkaas pearls uit de verpakking en verdeel over de salade. Drizzle er eventueel nog wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje