
Snij de uiteinden van de groene aspergetips. Zet een pan met water op het vuur, breng aan de kook en leg hier de asperges in. Kook ongeveer 1 minuut en schep ze dan voorzichtig uit de pan in een vergiet en spoel af met koud water. Zet apart.
Verwarm een koekenpan op het vuur, voeg geen olie toe. Rooster hier de hazelnoten even kort in. Ze zijn klaar als ze lichtbruin zijn gekleurd.
Was de courgette en snij in hele dunne plakjes.
Giet de linzen af in het vergiet en spoel nog even na met koud water. Maak de dressing voor de salade met linzen, groene asperges en geitenkaas klaar. Hiervoor pers je het sap uit van de limoen en dit meng je met ongeveer 4 el goede olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de gemengde bladsla in een grote schaal. Schep hier de linzen en courgette doorheen. Leg de aspergetips bovenop, voeg de blauwe bessen en de geroosterde hazelnoten toe. Strooi als laatste de Bettine geitenkaas bolletjes over de salade en serveer met de dressing.
Enjoy summer, enjoy Saladay!
Mind Your Feed
Dit heerlijke en prachtige recept is gemaakt door @MindYourFeedNL en is ook te vinden op haar website: http://www.mindyourfeed.nl.
Naast het recept heeft ze ook een prachtig verslag geschreven hoe zij Bettine Saladay heeft beleefd, dit kun je lezen via de volgende link:
http://www.mindyourfeed.nl/recepten/lunch/salade-met-linzen-asperges-geitenkaas/