Salades met geitenkaas

salade met geitenkaas in bladerdeeg

ingrediënten

veldsla
3 Tasty Tom tomaatjes
1 avocado
Tante fanny bladerdeeg
125g Bettine geitenkaas honing 
pecannoten
50g Bettine geitenkaasbolletjes

Dressing:
honing
olijfolie
frambozenazijn

keukenspullen

Oven

bereiden

Natalie van Natalie's Keuken is gek op koken en bakken van eerlijk en gezond eten. Tijdens Bettine Saladay maakte ze onder andere deze heerlijke salade met geitenkaas in bladerdeeg. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het verse bladerdeeg van Tante Fanny uit. Wist je dat het papier waarop de deeg van Tante Fanny is opgerold bakpapier is? Snijdt vierkantje van het bladerdeeg van ca. 10 a 12 cm. Leg in het midden van het bladerdeeg plakje een plakje met verse Bettine geitenkaas honing. Vouw de punten naar het midden en druk de open kantjes dicht.  Bak het bladerdeeg in 15-20 min bruin.

Ondertussen pak je een mooi bord en schik hier de sla op. Schil de avocado en snij deze in kleine stukjes. Maak de tomaatjes schoon en snij deze in partjes. Bak de pecannoten licht aan in de koekenpan. Schik de tomaatjes en de avocado stukjes over de sla.

Maak nu de dressing naar jouw eigen smaak. Dit doe je aan de hand van proeven. Proef…… te zuur? Iets meer honing erbij….. Te zoet? Iets meer azijn erbij.

Laat het bladerdeeg met geitenkaas hapje iets afkoelen op een rooster. Snij dan doormidden en schik ze op de salade. Pecannoten erbij en als laatste de dressing. Dan de geitenkaasbolletjes erbij voor nog meer smaak en kijksensatie.

Eet smakelijk!

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje