Schaaf de rode bieten op een mandoline of snijd ze in dunne plakjes met een mes.
Voeg de rode wijnazijn en de honing bij elkaar, proef goed en pas de dosering aan waar nodig totdat je een zoet frisse smaak verkregen hebt. Voeg peper en zout toe.
Voeg de bieten toe aan het mengsel, schep om en laat vervolgens een half uur marineren.
Schaaf intussen ook de chioggiabieten op een mandoline of snijd dunne plakjes met een scherp mes.
Laat de rode bieten uitlekken en vang de vinaigrette van de rode wijnazijn en honing op.
Snijd vervolgens de vijgen in vier partjes en schik ze samen met de chioggiabieten en de Bettine geitenkaas op een schaal. Verwijder de pitjes uit de granaatappel en strooi deze samen met de ruculacress over de salade. Klop de olie door de vinaigrette en sprenkel deze over de salade.
*Chioggabieten zijn Italiaanse, gestreepte bieten. Bestel ze bij de groenteboer of gebruik anders gewone rode bieten.