Voorgerechten

salade met bettine geitenkaas, gamba’s en avocado

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

20 minuten PT20 M

ingrediënten

  • 12 gepelde grote gamba’s, kopjes verwijderen, staart ongepeld laten
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 2 el citroensap (vers)
  • 1 el extra virgin olijfolie en extra olie voor afwerking salade
  • grof zeezout
  • 75 g Bettine geitenkaasbolletjes naturel
  • 100 g waterkers 
  • 100 g erwtenscheuten 
  • 1 avocado, in gelijke stukjes gesneden
  • 1 tl gemalen rode peper
  • 1 el fijn geraspte citroenschil 

keukenspullen

bereiden

Heerlijk hoor, het kerstdiner. Maar de vraag is en blijft; hoe zorg je ervoor dat je de kerstdagen overleeft zonder al teveel extra kerstkilo’s? Dat vroegen wij ons af en daarom hebben wij een verantwoord en gelijk oh zo lekker voorgerecht om het kerstdiner mee te beginnen. 
Enne… dit gerechtje is behalve simpel te bereiden tevens een lust voor het oog.
 

Voeg de gamba’s, knoflook, 1 eetlepel citroensap, de olijfolie en wat zout in een grote kom en schep deze om zodat alle smaken met elkaar in contact komen en laat dit 10 minuten rusten.
Verhit een pan op hoog vuur en bak de garnalen 1 à 2 minuten per kant totdat ze gaar en lichtbruin van kleur zijn.

Verdeel de waterkers, de erwtenscheuten, de avocado en de gamba’s over 2 borden en strooi hier de geitenbolletjes en de rode peper overheen. Besprenkel de borden tenslotte met de geraspte citroenschil, citroensap en enkele druppels olijfolie. 
 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje