Salade met appel, blanke rozijntjes, walnoten en Bettine geitenkaas pearls

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

15 minuten PT15M

ingrediënten

  • 100 gram Bettine geitenkaas pearls
  • 150 gram sla melange
  • 1 fuji appel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 handje blanke rozijntjes
  • 1 handje walnoten

    Voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing

keukenspullen

  • grote kom of schaal

bereiden

Deze frisse salade met appel, sla, geitenkaas pearls, rozijntjes en walnoten is heerlijk bij de lunch, maar kan ook uitstekend als avondmaaltijd gegeten worden met bijvoorbeeld een vers gesneden (stok)brood erbij. Deze lekkere salade met geitenkaas en appel heeft Truusje van de Sandwichformule gemaakt. 

Begin met het maken van de dressing. Klop de appelazijn, mosterd, honing en een beetje peper en zout door elkaar.
Giet vervolgens al roerend de olijfolie erbij.
Snipper het rode uitje ragfijn. Snijd de appel in schijfjes of blokjes. Hak of breek de walnoten grof.
Hussel de dressing door de salade. Verdeel de rode ui, rozijntjes, walnoten en stukjes appel erover.
Top de salade af met de Bettine geitenkaas pearls.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje