Salade geitenkaas, prosciutto, bramen en appel

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

15 minuten PT15 M

ingrediënten

  • 125 g Bettine geitenkaas naturel
  • 80 g rauwe ham (bijv. Prosciutto, coburger)
  • gemengde salade
  • ½ komkommer
  • 125 g bramen
  • 50 g cherry tomaatjes
  • 1 appel
  • 2 el pijnboompitjes
  • eventueel eetbare bloemen (Eat me)

keukenspullen

bereiden

Een goed gevulde salade verveelt nooit. Voorzichtig breken er weer zonnige dagen door en daarmee treedt ook het saladeseizoen weer aan. Wij hebben een lichte fruitige salade gemaakt, waarbij de geitenkaas voor een hartige noot zorgt.

Spoel de bramen af in een vergiet en laat uitlekken. Was de appel en snij in partjes. Grill de appel kort in een grillpan totdat deze goudbruin kleurt. Verdeel de rucola over twee diepe borden, leg de partjes appel er overheen en strooi daarna de bramen en enkele cherrytomaatjes eroverheen. Snij met behulp van een mandoline enkele dunne lange plakken komkommer, rol deze op en plaats in de salade. Leg enkele plakjes geitenkaas op de salade en garneer met de pijnboompitjes en de eetbare bloemen.

Je kunt eventueel ook een dressing maken van de bramen door enkele bramen in een kommetje te prakken en deze te mengen met olijfolie. Je maakt de dressing met peper en zout verder op smaak. 

 

 

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje