salade Bettine geitenkaas, aardbeien, peer en chorizo

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

20 minuten PT20 M

ingrediënten

  • halve bak gemengde slamelange
  • Bettine gerijpte geitenkaas rol (gesneden in dunne plakjes)
  • 1/2 biologische citroen
  • 10 dunne plakjes chorizo
  • handje pecannoten
  • 1 peer (in dunne plakjes gesneden mét schil)
  • 5 grote aardbeien

    Dressing:
  • 2 eetlepels goede olijfolie (extra vergine)
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje chiliflakes
  • peper en zout, naar smaak

keukenspullen

handrasp
bakpan
mooie schaal

bereiden

Salade en geitenkaas zijn volgens Jadis van The Lemon Kitchen een gouden combi, dit komt volgens haar door het aardse van de salade en het fris-romige van de geitenkaas. Jadis is een echte ‘hoog op smaak’ liefhebber, en ze wilt altijd iets zoets, zouts, pittigs, een bite en natuurlijk een zuurtje (fris). Daarom heeft ze tijdens Bettine Saladay een salade met geitenkaas, aardbeien, peer en chorizo gemaakt.

Lees het verslag van Jadis over Saladay: LIEFDE VOOR GEITENKAAS

Bereidingswijze
1. Bak als eerste de chorizo goed uit en rasp hier als laatste wat citroenrasp overheen. Dan komen de etherische oliën lekker vrij en mengt met de iets wat pittige chorizo.
2. Was even de aardbeien en de peer. Voeg vervolgens de sla melange in een grote schaal en verdeel hier de aardbeien plakjes en peren plakjes overheen. Voeg een handje van de pecan noten toe en meng het geheel met elkaar.
3. Maak nu de dressing, voeg de olijfolie, citroensap & rasp, peper en zout en wat chiliflakes bij elkaar en meng even.
4. Strooi de dressing over de salade en meng het geheel, dan wordt de salade lekker aangemaakt en krijgt alles meer smaak.
5. Voeg als laatste de uitgebakken chorizo toe en verdeel de geitenkaas over de salade!

Serveertip: voor een complete maaltijd, vind ik het superlekker om wat geroosterd zuurdesembrood erbij te serveren!

Eet smakelijk!

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje