'salad in a jar' met bettine geitenkaas saladebolletjes

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

20 minuten PT20 M

ingrediënten

Italiaanse salade:

  • 50 g Bettine geitenkaas saladebolletjes naturel
  • 50 g zwarte olijven, zonder pit
  • 40 g parmaham
  • 50 g pasta
  • 100 g cherry tomaten
  • 30 g rucola slamelange
  • 1,5 el groene pesto
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl witte wijnazijn
  • peper en zout, naar smaak 

Zalmsalade:

  • 50 g Bettine geitenkaas saladebolletjes naturel
  • 50 g gerookte zalm
  • 50 g quinoa
  • 1/4 komkommer
  • 6 radijsjes
  • 30 g rucola
  • 2 el yoghurt
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout, naar smaak

keukenspullen

bereiden

Italiaanse salade:
Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Meng voor de dressing de pesto, olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing voorzichting in de mason-jar. Halveer de tomaten en doe deze ook in de mason-jar. Doe vervolgens de zwarte olijven en de afgekoelde pasta erbij. Leg de plakjes parmaham erop. Strooi de geitenkaas saladebolletjes er overheen. Vul vervolgens de mason-jar af met rucola slamelange.  

Zalmsalade
Kook de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking en laat vervolgens afkoelen. Meng voor de dressing de yoghurt, olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing vervolgens voorzichting is de mason-jar. Snijd de radijsjes in schijfjes, de komkommer in blokjes en de zalm in reepjes. Doe vervolgens laag voor laag de radijsjes, komkommer, quinoa en zalm in de mason jar. Strooi de Bettine geitenkaas saladebolletjes erover en vul de mason-jar verder af met de rucola sla. 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje