rucola waterkers salade met gegrilde perzik, zachte geitenkaas & sinaasappeldressing

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

20 minuten PT20 M

ingrediënten

  • 3 rijpe perzikken
  • 2 el olijfolie, extra vergine
  • 30 g zonnebloempitten
  • 30 g pompoenpitten
  • 150 g rucola
  • 100 g waterkers (of veldsla)
  • 125 g zachte Bettine geitenkaas

Dressing

  • 2 perssinaasappels
  • 1/2 citroen
  • 3 el olijfolie, extra vergine
  • 1 el mosterd, suikervrij, bijv. van Maille
  • versgemalen peper & zout

keukenspullen

  • Grillpan
  • Koekenpan

bereiden

Ontvel de perziken met een klein mesje. Verwijder de pit en snij het vruchtvlees in partjes. Smeer de partjes in met een laagje olijfolie.

Verwarm een grillpan op het vuur en grill de perziken ongeveer 2 minuten aan beide kanten, zodat deze mooie streepjes krijgen.

Bak in een droge koekenpan de zonnebloempitten en pompoenpitten, totdat ze goudbruin zijn en goed geurig.

Maak de dressing door het sap van 2 perssinaasappels te mengen met het sap van een halve citroen, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel suikervrije mosterd en versgemalen peper en zout naar smaak.

Was de rucola en waterkers goed en meng deze op de bordjes met de gegrilde perziken en pitten.

Verkruimel de geitenkaas over de salade. 

Maak de salade af met de zelfgemaakte dressing, vlak voordat je deze gaat eten!

Dit heerlijke en prachtige recept is gemaakt door Saskia van Blij Suikervrij. Het recept is ook te vinden op haar blog.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje