Hoofdgerechten

rucola stamppot met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

20 minuten PT20 M

ingrediënten

  • 2 zakken rucola
  • 1 kg aardappelen
  • 250 g gerookte magere spekreepjes
  • 1 handjevol zongedroogde tomaten
  • 100 g Bettine verse geitenkaas naturel of Bettine Blanc
  • 2 handjevol pijnboompitjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 - 400 ml melk (net hoe stevig je de aardappelpuree wilt hebben)
  • peper & zout, naar smaak

keukenspullen

pureestamper

bereiden

Wij waren nieuwsgierig en zijn daarom kort op onderzoek uitgegaan en vonden zonder moeite meer dan 100 verschillende soorten stamppotten! Dat geeft goed aan hoe verzot dit landje is op stamppotten, toch?! Wij vinden stamppotten geweldig omdat je met behoorlijk weinig ingrediënten telkens weer iets verrassends kan klaarmaken. 
Neem wat aardappelen en een groente naar keuze en je hebt in principe al een stamppot! Rucula, rode kool, zoete aardappel, spruitjes; je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een overheerlijke stamppot van maken. Handig wanneer je nog leftover groentes hebt liggen en je je afvraagt wat je vanavond moet eten. 

Ben jij ook een echte stamppotfan? Wij horen graag welke van de 4 stamppotjes die wij voor je hebben samengesteld je het allerlekkerst vindt! 
 

Schil en kook de aardappelen en bak de spekjes uit. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter goudbruin. Schep regelmatig om. 
Verwarm de melk met een geperst teentje knoflook, peper en zout.

Stamp de aardappelen, voeg de melk toe en stamp alles door elkaar met de pureestamper.
Voeg de rucola en vervolgens de geitenkaas toe aan de aardappelpuree. 
Meng als laatst de uitgebakken spekjes, de zongedroogde tomaten en de pijnboompitjes hierdoor.

Wist je dat.. 
Rucula een pittige en nootachtige smaak heeft en dat ze deze sla daarom ook wel notensla noemen?  Vanwege de vorm noemt men het ook wel raketsla. Oorspronkelijk komt rucola uit het middellandse zeegebied. Via Italië is het overgewaaid naar West-Europa en omdat wij de Italiaanse keuken zo weten te waarderen is het in ons land ook een populaire groente geworden. 
 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje