Ontbijt

roggebrood met Bettine geitenkaasspread, avocadospread en gerookte zalm

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

10 minuten PT10 M

ingrediënten

  • 1 avocado
  • roggebrood 4 plakjes, deze kun je eventueel naar wens roosteren
  • Bettine geitenkaasspread (bakje 125 g)
  • gerookte zalm 150 g
  • komkommer
  • tuinkers
  • lente ui
  • tomaat (geel & rood)
     

keukenspullen

  • kaasschaaf

bereiden

Dat wij dol zijn op avocado, dat hebben jullie vast gemerkt!
Avocado op roggebrood met gerookte zalm en een tomatendressing - een recept dat je vast en zeker 's ochtends met plezier uit bed doet komen. Romige avocado en heerlijke gerookte zalm voelen als een verwennerij, maar als je weet dat dit gerecht ook nog eens zeer weinig calorieën bevat, is het helemaal een feestje om dit te mogen serveren én er natuurlijk zelf van te mogen genieten.
 

Halveer de avocado, verwijder de pit en pureer alles met een vork.
Breng goed op smaak met zout en zwarte peper.
Besmeer de boterhammen met de Bettine geitenkaasspread en smeer een diagonale laag avocado over de spread.
Snijd met de kaassnijder plakken over de gehele lengte van de komkommer. Plaats op iedere boterham 2 plannen komkommer (mooi opgerold) over de laag avocado.
Verdeel de gerookte zalm over het brood, maar zorg dat de overige ingrediënten zichtbaar blijven.
Snijd de tomaatjes en lente ui in kleine stukjes en strooi deze samen met de tuinkers over de boterhammen.

Gratis Geitenkaas recepten-boekje