Rode koolsla met watermeloen en Bettine no3

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

20 minuten PT20M

ingrediënten

  • 1 verse maiskolf (of 1 klein blikje mais)
  • 2 el olijfolie
  • 1/4e rode kool
  • 1 kleine rode ui
  • ½ citroen
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • 400 g watermeloen
  • 250 g Bettine No3
  • 50 g waterkers
  • 1 klein handje koriander
  • Zout en peper

keukenspullen

bereiden

Verhit een grillpan op het vuur. Kwast de maiskolf in met een eetlepel olijfolie.
Grill de mais rondom in de grillpan zodat er mooie grillstrepen ontstaan, zo’n 10 minuten. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de rode kool en rode ui in zo dun mogelijke reepjes, dit kan ook met een mandoline. Meng ze met het rasp en het sap van de halve citroen, het komijnzaad en de gemberpoeder. Breng op smaak met wat zout.
Snijd de watermeloen en Bettine No.3 in plakken en vervolgens in kleinere driehoeken.
Verdeel de rodekoolsla over een grote schaal en bestrooi met de waterkers en koriander. Leg de meloen en geitenkaas plakken erop en bestrooi met wat extra zwarte peper.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje