Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes. Was de rode kool. Was de appels. Snijd 1 appel in blokjes en de overige in gelijke partjes.
Meng de rode kool met de blokjes appel en het kaneelstokje, de kruidnagel en de honing in een pan met een scheutje water. Stoof alles in 20 minuten gaar en giet af.
Bak de appelpartjes in een klontje boter goudbruin. Breek of hak de pecannoten in groffe stukken.
Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten gaar. Giet af. Voeg de warme melk en een klontje (meer mag ook) boter toe. Stamp er een puree van met een pureestamper. Als je een hele romige puree wenst, voeg dan meer melk en boter toe. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Schep de rode kool en ¾ van de Bettine geitenkaas door de warme puree. Verdeel de puree over de borden, schep op ieder bord gebakken appeltjes en garneer met de gehakte pecannoten en overige kruimels geitenkaas.