Salades met geitenkaas

regenboogsalade met cashewnoten en geitenkaas

ingrediënten

1 mango
¼ rode kool (minder als je een grote kool hebt)
1 rode paprika, dunne strips
150 gram sugarsnaps, draden eraf, blancheren, koelen
4 à 5 bospenen
klein bosje verse munt, grof gehakt
klein bosje verse koriander, grof gehakt
100g Bettine geitenkaasbolletjes
handvol cashewnoten
2 tl sesamzaad (een mix van zwart en wit sesamzaad is leuk)

Dressing:
½ Spaanse peper
4 el limoensap
1 el honing
snuf zout

Optioneel: Saladewrap
No Fairytales wortel tortilla
Bettine geitenkaas spread naturel

keukenspullen

mandoline of hele goede snijtechniek
dunschiller.

bereiden

Andrea van Annie Pannie maakte een echte regenboog salade met maar liefst 5 kleuren tijdens Bettine Saladay. Die prachtige kleuren komen van dunne reepjes rode kool (=paars ), rode paprika, wortel, mango en sugar snaps. Een feestje op je bord en een genot om te eten! En ook nog heel gezond.

Trek met een mesje de draden van de sugarsnaps. Was ze en kook ze voor 3 minuutjes. Spoel ze daarna direct af in een vergiet met koud water om de kleur te behouden. Laat uitlekken.

Verhit een koekenpan en rooster de cashewnoten totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen op een bord.
Schil de mango en snijd er dunne reepjes van. Maak de paprika schoon en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd er met een mes of mandoline héle dunne reepjes van. Schil de bospenen en schaaf er met de dunschiller dunne linten van.

Haal het buitenste blad van het stuk rode kool af en snij de harde kern weg. Schaaf nu met de mandoline in héle dunne reepjes.

Maak nu de dressing.
Hak de Spaanse peper héél fijn. Verwijder wel de zaadjes, anders wordt de dressing te pittig. Meng het limoensap, de honing en het zout goed door elkaar en roer de stukjes Spaanse peper erdoor.

Doe de rode kool, mango, paprika, sugarsnaps, wortellinten samen met de fijngehakte koriander en munt in een grote saladeschaal. Giet de dressing erover en meng alles goed, maar voorzichtig door elkaar. Bestrooi de salade met de cashewnoten, het sesamzaad en de Bettine geitenkaasbolletjes.

Saladewrap
Andrea ontdekte op de Saladay dat deze salade ook perfect smaakt in een wrap! Ze pakte een oranje wortelwrap van No Fairytales en deed hier wat regenboog salade in. Wauw, nóg meer kleur op je bord! En lekker dat het smaakte… Extra tip van Annie Pannie: smeer de wrap eerst in met wat Bettine geitenkaas spread. Extra smaak en smeuïgheid!


 

Gratis Geitenkaas recepten-boekje