Kerstrecepten

Red Velvet taart met Bettine cream cheese frosting

bereidingstijd

60 - 90 minuten

ingrediënten

2 eieren
1 tl baking soda
120 gram boter, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille-extract
Rode kleurstof (poeder of vloeistof is beide goed)
300 gram bloem
300 gram kristalsuiker
240 ml karnemelk
20 gram cacaopoeder
1 eetlepel appelciderazijn


Voor de geitenkaas cream cheese frosting:
120 gram boter, op kamertemperatuur
240 gram Bettine geitenkaas spread
1 theelepel vanille-extract
600 gram poedersuiker
1 bakje granaatappelpitjes

 

 

keukenspullen

1 bakvorm

bereiden

Je hebt gegarandeerd een mooie afsluiting van het kerstdiner met deze Red Velvet taart.
Het bijzondere aan deze taart is de cream cheese frosting van Bettine geitenkaas. Het zoete van de taart en het hartige van de geitenkaas is een verrassend lekkere combinatie.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakvorm aan de onderkant met bakpapier en vet de zijkanten in.

Voeg de boter en suiker in een kom en mix dit met een handmixer tot een luchtig geheel. Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn en klop deze los. Voeg het eimengsel beetje bij beetje toe aan het botermengsel tot het goed gemengd is.
Zeef de bloem en zeef het cacaopoeder. De Red Velvet taart is beroemd omwille zijn prachtige rode kleur. Om dit te bereiken voeg je rode kleurstof toe aan de karnemelk samen met het vanille-extract. Wees voorzichtig met het toevoegen, doe dit geleidelijk om de gewenste diepte van de kleur rood te bereiken.
Voeg de helft hiervan toe aan het boter-ei mengsel en mix het geheel door, voeg daarna het bloemmengsel door het beslag, de rest van de karnemelk en eindig met de cacaobloem.

De laatste stap om het beslag gereed te maken is de toevoeging van het zuiveringszout en de azijn. Mix het geheel nogmaals goed door en verdeel het beslag over de bakvorm. Plaats de bakvorm in de oven voor 30 tot 50 minuten. Controleer de cake regelmatig en leg er een stukje folie overheen als de bovenkant van de cake te donker wordt. Laat de cake in de vorm afkoelen en stort deze daarna op een rooster. Laat volledig afkoelen.

Meng voor het roomkaasglazuur de zachte boter met de Bettine geitenkaas spread in een mengkom en mix het tot een romig geheel. Voeg hier de poedersuiker aan toe en klop goed door.
Klopt hierna het vanille-extract erdoor voor ongeveer 5 minuten totdat het glazuur licht en luchtig is.

Verdeel met een spatel of de bolle kant van een lepel het glazuur over de bovenkant en de zijkant van de taart. Bestrooi de taart met granaatappelpitjes.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje