Hoofdgerechten

Ratatouille met Bettine geitenkaas

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

60 minuten PT60M

ingrediënten

  • 200 gram Bettine gerijpte geitenkaas
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zwarte balsamicoazijn
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • Zout en peper

keukenspullen

  • Ronde ovenschaal
  • Draadmesje
  • Aluminiumfolie/bakpapier

bereiden

Voor wie niet de hele dag in de keuken wil staan, maar wel indruk wil maken met een mooi en lekker gerecht is deze ratatouille schotel uitermate geschikt. De schotel is een dag van te voren klaar te maken, zodat het gerecht op de dag van serveren alleen nog in de oven hoeft.

Dit gerecht kun je met de hele familie delen als bijgerecht. Of serveer het in een kleinere portie als vegetarisch hoofdgerecht.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette, aubergine, rode ui en de tomaten met een scherp mes in dunne ronde plakjes. Snij ook de gerijpte geitenkaas in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een draadmesje.

Verdeel de tomatenblokjes over de bodem van de ovenschaal en meng dit met een eetlepel olijfolie, de Provençaalse kruiden en de knoflook.

Leg de plakjes groenten om en om over de tomatenbodem en doe hier af en toe een plakje geitenkaas tussen. Zorg dat er een mooie ronde ontstaat. Besprenkel dit vervolgens met de olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Verkruimel er geitenkaas over en zet voor 40 minuten in de oven.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje