
Begin met het deeg. Meng de bloem met het zout en wat peper door elkaar. Voeg de boter in kleine stukjes toe. Door met je duim en wijsvinger de boter fijn te drukken in de bloem kan je zorgen dat de boter zo goed mogelijk opgenomen wordt. Ga hier mee door totdat je geen boter meer ziet, je hebt nu een soort kleine korreltjes. Voeg dan het water en de balsamicoazijn toe. Ga goed met je vingers door het deeg om er mooi een geheel van te maken.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak het deeg plat met de deegroller, het mag behoorlijk dun worden. Vet een taartvorm in en leg het deeg erin. Als er stukjes afbreken vul je dat gewoon op met wat deeg dat je op een andere plek te veel hebt. Bedek het deeg met een vel bakpapier en bakknikkers of bonen. Zorg dat er geen deeg meer zichtbaar is anders gaat het verbranden. Bak het deeg ongeveer 15 minuten voor of totdat deze licht goudbruin begint te worden.
Zet de oven nu op 200 °C. Bak de witlof, rode ui en peer aan in een wok. Voeg de bruine suiker en 1 tl tijm toe en laat licht karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout en zet de pan uit. Klop de eieren licht op met slagroom en de andere tl tijm. Schep het witlofmengsel in de taartvorm en giet er het eimengsel overheen. Brokkel de geitenkaas eroverheen en zet ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat deze gaar en mooi bruin is. Besprenkel met wat lekkere balsamico en serveer.
Bron: http://cuisinevansabine.nl/quiche-met-witlof-peer-en-geitenkaas/
Tip: Geen tijd om zelf deeg te maken? Gebruik dan hartigetaartdeeg uit de diepvries.