Hoofdgerechten met geitenkaas

Pumpkin spice pizza met gerijpte geitenkaas

aantal personen

4 Serves 4

bereidingstijd

50 minuten PT50M

ingrediënten

  • 1 kleine oranje pompoen
  • 1,5 tl 5 kruidenpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 4 paprika bodems Magioni
  • 200g el crème fraîche
  • 4 handen (baby) spinazie
  • 1 rol Bettine gerijpte geitenkaas 200 g
  • 4 takjes tijm
  • 100g rauwe ham
  • 50g gepelde pistachenoten

keukenspullen

Snijplank
Mes
Lepel
Bakplaat met bakpapier
Pizzasnijder

bereiden


We zeiden het al eerder: zelfgemaakte pizza is het allerlekkerst. We gebruiken in dit recept een paprikabodem van Magioni (maar je kunt zeker ook een andere groente bodem kiezen). Geitenkaas en pompoen is een superlekkere combi met de rauwe ham en de spinazie. Dit is echt een pizza die zeker de moeite waard is om eens te proberen! 

1. Halveer de pompoen en verwijder de draden uit de binnenkant. Snijd de pompoen in dunne parten. Spreid uit over een bakplaat en bestrooi met het vijfkruidenpoeder en besprenkel met olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.

2. Besmeer de pizzabodems met de crème fraîche en verdeel de spinazie erover.

3. Snijd de gerijpte geitenkaas in dunne plakken.

4. Haal de pompoenparten uit de oven en verdeel over de pizza.

5. Leg de plakken geitenkaas en rauwe ham ertussen en bestrooi met de tijm en pistachenoten.

6. Bak de pizza in 10-15 minuten in de oven, tot de geitenkaas goudbruin kleurt. Snijd in punten.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje