1 kleine oranje pompoen
1,5 tl 5 kruidenpoeder
1 el olijfolie
4 paprika bodems Magioni
200g el crème fraîche
4 handen (baby) spinazie
1 rol Bettine gerijpte geitenkaas 200 g
4 takjes tijm
100g rauwe ham
50g gepelde pistachenoten
keukenspullen
Snijplank
Mes
Lepel
Bakplaat met bakpapier
Pizzasnijder
Rated 4.5/5
based on 10 customer reviews
bereiden
We zeiden het al eerder: zelfgemaakte pizza is het allerlekkerst. We gebruiken in dit recept een paprikabodem van Magioni (maar je kunt zeker ook een andere groente bodem kiezen). Geitenkaas en pompoen is een superlekkere combi met de rauwe ham en de spinazie. Dit is echt een pizza die zeker de moeite waard is om eens te proberen!
1. Halveer de pompoen en verwijder de draden uit de binnenkant. Snijd de pompoen in dunne parten. Spreid uit over een bakplaat en bestrooi met het vijfkruidenpoeder en besprenkel met olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.
2. Besmeer de pizzabodems met de crème fraîche en verdeel de spinazie erover.
3. Snijd de gerijpte geitenkaas in dunne plakken.
4. Haal de pompoenparten uit de oven en verdeel over de pizza.
5. Leg de plakken geitenkaas en rauwe ham ertussen en bestrooi met de tijm en pistachenoten.
6. Bak de pizza in 10-15 minuten in de oven, tot de geitenkaas goudbruin kleurt. Snijd in punten.