pommes duchesse met geitenkaas

aantal personen

6 personen Serves 6

bereidingstijd

60 minuten PT60M

ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 losgeklopte eidooier, losgeklopt
  • 50 g roomboter
  • 60 g Bettine geitenkaas naturel
  • peper en zout, naar smaak
  • snufje nootmuskaat

keukenspullen

bereiden

Deb's Bakery heeft de feestelijke pommes duchesse een upgrade gegeven door er verse Bettine geitenkaas in te verwerken!  Lees haar blog over dit vegetarische kerstrecept op haar website: www.debsbakerykitchen.nl

  1. Kook de kruimige aardappels in ruim gezouten water in ongeveer 15 à 20 minuten gaar en giet vervolgens af.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Voeg de verse Bettine geitenkaas naturel toe en stamp de aardappels tot een gladde puree.
  4. Doe dan de eidooier en de roomboter erbij en meng dit tot een glad geheel.
  5. Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  6. Schep de puree in een spuitzak met stervormig spuitmondje en spuit mooie roosjes op de bakplaat.
  7. Bak de pommes duchesse met verse Bettine geitenkaas in ongeveer 25 minuten goudbruin. 
  8. Tip: Je kunt ze een dag van tevoren bereiden. Warm ze dan nog 10 minuten op voordat je aan tafel gaat

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje